Русский | English | עברית
עשייה פרלמנטרית  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק של ח"כ אלכס מילר הקוראת לפיקוח על מוצרי מזון לתינוקות

23 יולי 2008. ח"כ מילר אמר לאחר אישור הצעת החוק: "בשנים האחרונות אנו עדים לזינוק חד במחירי מוצרי המזון לתינוקות ואסור לשכוח שמרבית צרכניהם הם זוגות צעירים הנמצאים בתחילת דרכם וחלקם מתפרנסים בדוחק. אין מנוס מלהטיל פיקוח על התחום ולהקל עליהם במידת האפשר."

רצ"ב הצ"ח ודברי הסבר

הכנסת השבע-עשרה

הצעת חוק של חבר הכנסת אלכס מילר
   פ/2510/17
הצעת חוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (תיקון - פיקוח על מוצרי מזון לתינוקות), התשס"ז-2007

תיקון סעיף 1

 1. בחוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ"ו-1996  (להלן – החוק העיקרי), בסעיף 1,  אחרי ההגדרה "מצרך דומה" יבוא:
  ""מצרך מזון לתינוקות" – מצרך מזון, שוועדה שמינה שר הבריאות קבעה כי הוא מצרך מזון לתינוקות, וכי יש לעודד את צריכתו;"

תיקון סעיף 6

2. בסעיף 6(ב) לחוק העיקרי, אחרי פסקה (3) יבוא:
  "(4) הוא מצרך מזון חיוני לתינוקות, ויש צורך בפיקוח על מחירו כדי למנוע הפקעת מחירים."

תיקון סעיף 12 

3. בסעיף 12 לחוק העיקרי, אחרי סעיף קטן (א) יבוא:
  "(א1) השרים יקבעו בצו את המחיר המרבי של מצרך מזון לתינוקות."

דברי הסבר
הצעת חוק זו באה לתת פתרון לזוגות צעירים ולהקל על הנטל הכלכלי המונח על כתפיהם בגידול ילדים. ידוע כי במציאות של היום, זוג צעיר החובק ילד עד גיל שנה מוציא מאות שקלים בחודש על תחליפי החלב.

חלק מן הזוגות הצעירים הינם סטודנטים המתפרנסים בדוחק, ולכן מוצע להורות לשר הרווחה לקבוע בתקנות כי מוצרי המזון לתינוקות, כפי שמוצע להגדיר אותם, יהיו תחת פיקוח מחירים.
מוצרי המזון לתינוקות ותחליפי החלב למיניהם הינם מצרך הכרחי עבור תינוק שלא יונק, בדומה ללחם וחלב. כאמור, המציאות היומיומית בה אם לתינוק כבר אינה מניקה את בנה, משום שהיא אשת קריירה או סטודנטית, מותירה את ההורים תלויים בתחליפי החלב ונתונים למחירי השוק שקובעות החברות המייצרות.

לפיכך, מוצע לקבוע כי השרים, בצו באישור הממשלה, יוסמכו להחיל את חוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ"ו-1996 גם על מצרכי מזון לתינוקות כפי שמוצע להגדירם בחוק, וכי השרים אף יקבעו בצו את מחירו של מצרך מזון לתינוקות כאמור.

הצעת חוק דומה בעיקרה הונחה על שולחן הכנסת השבע-עשרה על ידי חבר הכנסת דוד אזולאי (פ/671/17).

הוגשה ליו"ר הכנסת והסגנים
והונחה על שולחן הכנסת ביום
י"ט באייר התשס"ז – 7.5.07


 
 
בניית אתרים ומערכות מידע - עיצוב אתרים, בניית אתרים, הקמת אתרים, פיתוח מערכות אינטרנט מובילות
hosted and maintained by HostingIL