| על סדר היום |
 |
|
 |
(11-07-2010) יצחק אהרונוביץ' לחץ על מנת שחוק בניית הגדר יעבור |
השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' לחץ על מנת שחוק בניית הגדר יעבור להחלטה בכנסת לאחר התמהמהות משרד האוצר והביטחון – החוק עבר בועדת שרים לחקיקה
השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ':
מדובר באיום דמוגרפי, ביטחוני ופלילי מיידי על מדינת ישראל. היינו צריכים לבנות את הגדר כבר אתמול. אני קובע שבכל יום שעובר נקודת האל חזור מתקרבת – לבנות את הגדר באופן מיידי.
1. בשנת 2007 חדרו 5169 מסתננים, בשנת 2008 חדרו 7554 מסתננים (והוקם מתקן סהרונים), בשנת 2009 חדרו 4519 מסתננים ואילו בשנת 2010 מינואר ועד עתה, כבר חדרו אלפי מסתננים, כאשר בשבועות האחרונים, חודרים בכל שבוע למעלה מ-500 מסתננים, מספרים אשר באם ימשכו, יגיעו למעלה מ-12,000 מסתננים בשנת 2010 בלבד.
2. על כן, יש צורך חיוני ביותר לפעול בכמה מישורים בו זמנית ומהר על מנת שלא נמצא עצמנו במצב קשה ביותר.
1. הטלת משימת עצירת החדירות ומניעתם על צה"ל כולל דרישה "להחזרה חמה" בכל עת שיתפסו מסתננים על קו הגבול.
2. פניה דחופה לשלטונות המצרים למנוע המשך הזרימה הבלתי פוסקת מחד וקבלת החודרים בשיטת החזרת החמה בממספר נקודות שיסוכם עליהן.
3. האצת פריסת המערכות המודיעיניות לאיתור זיהוי ומניעת החדירות עוד טרם הגעתם לקו הגבול.
4. טיפול מערכתי החודרים שנתפסו והשבת כל אלו שניתן לארצותיהם יחד עם הגדרת פליטים רק לכאלו שאכן עונים לכל הקריטריונים לכך.
5. הקצאת משאבים נוספים לשיפור מתקן סהרונים בקציעות, אשר יאפשר אחזקת המסתננים לתקופות ארוכות וללא חשש לבריחות והתפרעויות.
3. מעבר להתמודדות עם המסתננים בגבול, עולה בעיית אלו, שכבר עברו את כל "שרשרת הקליטה" (מעבר הגבול, תפיסה ע"י צה"ל, העברה למתקן סהרונים ושחרור לארץ לאחר כשלשה חודשים) כל אלו מגיעים כיום בהערכה, למעלה מ-20 אלף שוהים, המצויים במספר ריכוזים (כגון: תל אביב, ערד, אילת ועוד) ואשר מעורבים יותר ויותר, בעבירות של אלימות, קטטות, שוד ואף רצח.
4. מדובר באיום דמוגרפי, ביטחוני ופלילי מיידי על מדינת ישראל. היינו צריכים לבנות את הגדר כבר אתמול. אני קובע שבכל יום שעובר נקודת האל חזור מתקרבת – לבנות את הגדר באופן מיידי. צילום - ישראל ביתנו
|