"הנתונים מראים שהסוכרת היא מגפה בישראל, ועלינו להיערך להתמודדות מערכתית איתה, ולא להשאיר את החולה לבד במאבקו", כך אמרה ח"כ אנסטסיה מיכאלי מ"ישראל ביתנו", בדיון בועדת העבודה הרווחה והבריאות שעסקה במחלת הסוכרת ובדרכים להילחם בה. הנתונים שהוצגו וועדה מלמדים כי בישראל חיים חצי מליון חולי סוכרת רגילה (סוג 2), כ-200 אלף חולים שאינם מאובחנים, ובנוסף עוד כ-50 אלף חולי סוכרת נעורים (סוג 1). "למרות שהנתונים מראים שרק כ-10% מהאוכלוסייה חולים בסוכרת בארץ", מסבירה ח"כ מיכאלי, "אנחנו צריכים להתייחס לנתון המזעזע באמת העומד מאחורי המספרים האלה: לפחות 50% מהאנשים יהיו חולים במחלה קשה זו בשלב מסוים בחייהם. 700 אלף החולים בסוכרת רגילה הם חלק עצום מסך הקשישים החיים בישראל".
בפני חברי הכנסת שהשתתפו בדיון הוצג נתון קשה, המראה את מקומה של ישראל בתוך מדינות ה-OECD, מבחינת שכיחות מחלת הסוכרת. מתוך 26 מדינות הארגון, ישראל מדורגת במקום השני, לפניה רק מקסיקו שבה הסוכרת היא מגפה שיצאה מכלל שליטה. "אי אפשר להישאר אדיש לנתונים אלה", אומרת מיכאלי, "שכיחות הסוכרת בישראל גדולה פי 6 מאשר ביפן, פי 5 מאשר במדינות כמו יוון ובריטניה, ולמעשה פי כמה וכמה מאשר רוב מדינות אירופה והעולם. הנתונים האלה מראים שדרושה פה מחשבה מקורית ומאמץ לאומי כדי להתמודד כחברה עם המחלה".
הצעתה של מיכאלי, העומדת בראש השדולה לקידום מעמד המשפחה בישראל, היא לקדם את ההשקעה בתרופות למחלה זו במסגרת סל התרופות, ולהמליץ בפני ועדת הסל להתחשב במיוחד בלוקים בסוכרת נעורים. "חולי סוכרת הנעורים הם אנשים צעירים, לרבות ילדים, שההבדל עבורם בין חיים נורמאלים לבין חיים בלתי נסבלים - הוא מכשיר "מד סוכר" שהעלות השנתית שלו ושל אחזקתו מגיעה ל-30,000 שקל לשנה. מכשיר זה לא רק מונע מוות אלא מאפשר לחולי סוכרת נעורים לחיות את חייהם בביטחון יחסי ולשמור על איזון ברמת הסוכר".
מיכאלי, שפגשה חולי סוכרת ושוחחה איתם ארוכות, סיפרה שהמחלה וקשייה מוכרים לה גם ממשפחתה הקרובה, והבטיחה את תמיכתה בכל יוזמה וניסיון להקל על החולים, לשפר את תנאיהם, ולספק להם כלים להאריך ולהיטיב את חייהם.