אמש הסתיים המו"מ בין "ישראל ביתנו" לבין האוצר; הקשישים ימשיכו ליהנות מפטור עבור אגרת הרדיו והטלוויזיה.
לאחר המו"מ בין "ישראל ביתנו" לבין האוצר הצליחו חברי המפלגה להעביר את התקציבים שהושגו במסגרת ההסכמים הקואליציוניים. מדובר כאמור בביטול תשלום אגרת הטלוויזיה והרדיו עבור אוכלוסיית הקשישים במדינת ישראל.
בארבע השנים האחרונות "ישראל ביתנו" העבירה קרוב ל-60 מיליון שקלים שיועדו לפטור עבור הקשישים, כאשר ההנחה הרווחת היא שהאוכלוסייה לא תוכל לעמוד בתשלום השוטף עבור מטרה זניחה יחסית שעדיין תעניק לקהילת הזהב כמה שעות של נחת מדי יום. בפועל, הפטור ניתן לכ-400 אלף פנסיונרים.
במהלך דיוני התקציב פקידי האוצר סירבו להעביר את התקציבים הקואליציוניים לשנים 2011 ו-2012, ח"כ פאינה קירשנבאום עמדה בראש צוות מו"מ שניהל את המאבק בשם הקשישים לנציגי האוצר, אמש הסתיימו השיחות והפטור יימשך כאמור גם לשנים הבאות.
חזרה אל רשימת המאמרים »