סגן שר החוץ, דני אילון, בהירושימה: "כדי למנוע עוד הירושימה,על הקהילה הבינלאומית לעצור מייד את תוכנית הגרעין האיראנית. העולם לא יכול להשלים עם אירן גרעינית ויש לנקוט בכל הצעדים הדרושים בכדי למנוע זאת" .
בביקור רשמי ראשון של נציג ממשלת ישראל בהירושימה התייחס היום סגן שר החוץ,דני אילון, לאיום האירני.לביקורו בהירושימה הצטרפו לסגן השר יו"ר אגודת ידידות פרלמנטרית ישראל -יפאן ח"כ שי חרמש (קדימה), ושגריר ישראל ביפאן מר ניסים בן שיטרית. בדבריו, כיבד אילון את זכר הנספים וציין כי על האנושות להישבע לעולם לא עוד ולמנוע ממשטרים קיצוניים כדוגמת איראן להגיע ליכולת גרעינית צבאית אשר תהווה איום על בטחון העולם. במסגרת הביקור באתר ההנצחה, נפגש סגן שה'ח עם ראש עיריית הירושימה Tadatoshi AKIBA ודן עמו ביוזמות להגברת המודעות העולמית לסכנת התפוצה של נשק גרעיני.
בביקורו סגן השר הניח זר במוזיאון ההנצחה לזכר הנספים בהירושימה.
הטקס בהירושימה חתם ביקור בן ארבעה ימים ביפן במהלכו נפגש עם שר המדינה במשרד החוץ Yutaka BANNO, חברי אגודת הידידות הפרלמנטרית בראשות שר ההגנה לשעבר Yoshinori OHNO, השליח המיוחד של ממשלת יפן למזה'ת Yutaka IIMURA ויו'ר האופוזיציה נשיא מפלגת ה-LDP Sadakazu TANIGAKI. במהלך פגישות מדיניות אלו נדונו העמקת השת'פ הבילטראלי בין שתי המדינות בתחומי המסחר, כלכלה, תרבות, מדע וטכנולוגיה, בדגש על אנרגיה חלופית ואיכות הסביבה וכן שת'פ בין סוכנויות הסיוע של שתי המדינות.
סגן שה'ח ברך את יפן על עמדתה בנושא איראן ועל הצעדים הנוספים אותם מיישמת יפן מעבר להחלטת מועצת הביטחון 1929. סגן שה'ח הדגיש החשיבות של הרחבת הסנקציות נגד איראן והצורך בבחינת צעדים נוספים במידת הצורך כדי לגרום לאיראן להפסיק את תוכניתה הגרעינית הצבאית.
סגן השר עדכן את בני שיחו בהתפתחויות האסטרטגיות במזרח התיכון בדגש על המשך הפעילות האיראנית לערעור היציבות במזה'ת, כמו גם בנושא התהליך המדיני וברך את יפן על תרומתה לקידום היציבות והשלום באזור.