דני אילון נפגש היום עם שר התקשורת של וייטנאם

 
שם הצלם: ברק פכטר

היום נפגש סגן שר החוץ, דני אילון, עם שר התקשורת של וייטנאם Le Doan Hop, מדובר בביקור הרשמי הראשון של שר מוייטנאם מזה 12 שנים.

סגן השר סקר את השינויים האחרונים באזור, האתגרים המדיניים והסכנות הטמונות ב"יום שאחרי" במקרה של הכרה במדינית פלסטינית באופן חד-צדדי באו"ם בספטמבר. סגן השר התייחס למהלך הפלסטיני וביקש מבן-שיחו; "שקלו בכובד ראש את עמדתכם. אני מקווה שתראו לנכון לא לתמוך במהלך החד-צדדי, אלא להצטרף לאותם מדינות אחראיות, המהוות "רוב מוסרי".  השר מוייטנאם הראה הבנה כלפי העמדה הישראלית תוך הסכמה על כך שהדרך המועדפת לפתרון הסכסוך היא באמצעות דיאלוג בין הצדדים".

בנוסף, בחן סגן השר עם נציגי המשלחת מוייטנאם את אופן הרחבת היחסים הבילטראליים בין המדינות בתחומים כמו כלכלה, תקשורת, חקלאות, מש"ב וביטחון. סגן השר הציע הקמת ועדה-בילטראלית לפיתוח תוכנית עבודה רב-שנתית לשיתופי הפעולה, והוסיף; "שיתוף פעולה בין ישראל לוייטנאם יכול להוות מודל לשיתופי פעולה עם מדינות אחרות". הנציגים מוייטנאם הביעו עניין רב בהמשך קידום שיתוף הפעולה בין המדינות, וציינו את התרשמותם החיובית מהאפשרויות השונות לשיתוף פעולה אפשרי.

חזרה אל רשימת המאמרים »





     

הרשמת דיוור

ארכיון

ישראל ביתנו באינטרנט