השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' מציג לראשונה בהיסטוריית רשויות האכיפה: פגישה עם בלוגרים, אנשי ניו מדיה ומובילי רשתות חברתיות מהארץ ומהעולם.
יועצת התקשורת סבטלנה פרידמן:
"זה לא סוד שישנו פער עצום בין נתוני המשטרה הטובים לבין תחושת הביטחון והתדמית הירודה. זה צעד אחד מיני רבים על מנת לגשר על הפער הזה. זה מרענן מדי פעם לראות "תדרוך עיתונאים" שכלי הצילום והתיעוד הוא פלאפונים דור שלישי".
אתמול נפגש השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' לראשונה עם מובילי דעת קהל, בלוגרים נצפים, אנשי רשתות מחשבים, פרשנים עצמאים ובעלי אתרי אינטרנט ייחודיים מהארץ ומהעולם.
המפגש נולד ביוזמת לשכת השר אשר החליטה לקיים מפגש ראשוני מסוג זה שנושאו המרכזי היה – תדמית משטרת ישראל בארץ ובעולם. במשרד לביטחון פנים הבינו, שאם הם רוצים להגביר והשפיע על תדמית המשטרה באמצעות כלי התקשורת הקונבנציונאלים בגלל מורכבות המציאות החדשותית ותקשורתית, חייבים תוספת כוח משמעותית בנגישות הישירה לציבור.
למפגש הוזמנו כעשרים אנשי דעה מובילים בתחומי הניו מדיה אשר קיימו מפגש שהיה טעון בחלקו. המפגש היה "אינטנסיבי" כיוון שזהו מפגש ראשוני עם פונקציה המספקת תשובה ישירות לאנשים שרוב זמנם ניזונים מסביבתם האישית ומכלי התקשורת.
המפגש המיוחד בא כצעד נוסף של השר לביטחון פנים שהציב את שיפור תדמית רשויות האכיפה ובדגש על המשטרה. לאחרונה יצא מכרז מהמשרד לביטחון פנים לקבלת משרד הנותן שירות בעל אופי שיווקי יותר וזאת על מנת להרים את תדמית רשויות האכיפה.
השר יבקש ממשטרת ישראל ומשירות בתי הסוהר הגברת שיתוף של "פרילנסרים" בפעילות המשטרה מעבר לעבודה הרוטינאלית אל מול כלי התקשורת הקונבנציונאלים.
במהלך הפגישה הציג גם דובר משטרת ישראל את ההתמודדות הייחודית של משטרה ותקשורת במדינת ישראל.
נושאי המפגש היו:
* היסטוריית משטרת ישראל: התמודדות עם הכי הרבה אתגרים ממשטרות העולם, התמודדות עם טרור ושינוי תפיסת היסוד על מנת לחזור "לתפוס שודדי וגנבים".
* הפער בין הצלחות המשטרה לתדמית המשטרה בציבור, בדגש על תחושת הביטחון של הציבור הרחב.
* בעיית המסתננים הלאומית.
* התכנית החדשה להשתלטות המדינה על קרקעות לאום שנגזלות ע"י אכלוסיות שונות.
* המאבק בתופעת האלכוהול.
* סקירה על פעילות כנגד ארגוני הפשיעה.
* רמת השירות אותו נותנת המשטרה.
* תכניות עתידיות של המשרד.
יועצת התקשורת סבטלנה פרידמן:
"זה לא סוד שעולם התקשורת השתנה בשנים האחרונות ללא היכר. אנחנו באים להילחם באנאכרוניסטיות שלעתים מקיפה ארגונים ציבוריים וממשלתיים. אין טעם להגיב מבוקר עד ערב ועל כך הייתה היוזמה להביא נבחרת של אנשים עצמאים, בלתי תלויים למפגש ראשוני פנים מול פנים עם השר. שעה וחצי נטו של מפגש ללא גינונים. המפגש היה אמור להציג בעיקרו את זרועות המשרד לביטחון פנים אך בדגש על תדמית המשטרה. זה לא סוד שישנו פער עצום בין נתוני המשטרה הטובים לבין תחושת הביטחון והתדמית הירודה. זה צעד אחד מיני רבים על מנת לגשר על הפער הזה. זה מרענן מדי פעם לראות "תדרוך עיתונאים" שכלי הצילום והתיעוד הוא פלאפונים דור שלישי".










