שר התיירות, בכנס ה-OECD בתחום התיירות הירוקה: "ניסיונותיהם של הבכירים הפלסטינים לפגוע בקיומו של הכנס אינם תורמים ליצירת האמון בין ישראל לרשות הפלטינית ומאכזבים. אני קורא לפלסטינים להתחיל בבניית אמון ובשיתוף פעולה לקידום התיירות לאזור ולקחת בפרויקטים כלכליים משותפים".
במסיבת עיתונאים שקיימו היום שר התיירות וסגן מזכ"ל ה-OECD, ארט דה חוס, במסגרת ועידת התיירות הבינלאומית של ה-OECD הם הביעו שביעות רצון מקיום הועידה המוצלחת שהחלה אתמול בירושלים ותמשך עד מחר, בה משתתפים נציגים של 27 מדינות החברות בארגון.
שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, אמר כי למרות האכזבה הקשה מניסיונות בכירים פלסטינים לפגוע בקיום הועידה ומשבר האמון שנוצר מולם אנחנו פתוחים ומעוניינים להרחיב את שיתוף הפעולה עימם סביב הנושא התיירותי. אנו רואים אינטרס עצום ביננו לבינם ומקווים כי היד שהושטנו להם כאן היום לקדם את האיזור והאינטרסים הכלכליים המשותפים ויביאו לגידול משמעותי בהקף התיירות המגיעה לאיזור. ניסיונותיהם של הבכירים הפלסטינים לקרוא לחרם על ישראל אפילו בכנסים שיש להם תרומה כלכלית ישירה לרשות הפלסטינית, מצביעים על חוסר אמון הבסיסי הקיים ביננו. אי אפשר להגיע לקומות העליונות של הבניין, בלי לעבור בקומותיו התחתונות. אני מציע להתחיל בבניית אמון בייזום פעולות משותפות שאינם במחלוקת, קרי תיירות ומציא להתחיל בתכנון וביצוע מספר פרויקטים משותפים עם הפסלטינים"
שר התיירות ציין כי אנחנו נמצאים בשנת השיא תיירותית מאז קום מדינת ישראל. נגזרת של מצב גאו פוליטי שאנחנו נמצאים בו היום. במאי של שנה שעברה, היינו אחרי עופרת יצוקה ובמשבר כלכלי, סבלנו מירידה לדה של 30% בתיירות הנכנסת. הצלחנו לייצב את המצב הודות למיצוב נכון של ישראל והשנה נגיע ל-3.3 מיליון תיירים, תוספת של חצי מליון תיירים בשנה.
התיירות תורמת לתעסוקה, מביאה 50,000,000 ₪ לאוצר המדינה במיוחד לפריפריה, ומשפרת תדמית ישראל בעולם. אלה חדשות טובות. ההשפעה היא איזורית וכל שכנינו מושפעים מהמצב הגיאו פוליטי ברשות הפלסטיניות, ירדן, מצרים, לבנון, סוריה. כל האזור נהנה מכך. אני מצטער שיש אלמנים שלא מבינים את היתרון הכלכלי של המצב הזה.
ס' מזכ"ל ה-OECD, ארט דה חוס, אמר כי "כדי להרחיב את ענף התיירות, להקפיץ את הכלכלה ליצור מקומות תעסוקה ולתרום להבנה תרבותית גלובלית, מומחים לתיירות מה-OECD וממדינות אחרות נפגשים עם ישראל כדי לדון בדרכים להגדיל את הצמיחה של התעשייה ולהגדיל את יתרונותיה. הועידה היתה מאד פרודוקטיבית ודנה במגוון של נושאי מפתח שמתייחסים לקובעי מדיניות של מדינות.
בדיוני השולחן העגול השתתפו נציגי המדינות, מומחים בינלאומיים וראשי תעשיית התיירות מהארץ ומהעולם ובינהם מזכ"ל ה-OECD מר ארט דה חוס, מזכ"ל ארגון התיירות העולמי מר טאלב ריפאי, נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר וראש החטיבה לעסקים קטנים ב-OECD, מר סרג'יו ארזני.
במסגרת השולחן העגול יוצג מחקר יישומי חדשני לקידום התיירות הירוקה, שנערך לרגל הכנס על ידי החוקרים, פרופ' יואל מנספלד מאוניברסיטת חיפה ופרופ' מריה גראוורי-ברבס מאוניברסיטת הסורבון בפריס, בשיתוף מוסדות מחקר בינלאומיים.
הכנס, שהחל אתמול וימשך עד מחר בבנייני האומה בירושלים, ועוסק בנושא "צמיחה ירוקה", כנגזרת מתוכנית ה-OECD לפיתוח וקידום מדיניות ירוקה כאמצעי לצמיחה כלכלית. המושב הקרוב יעסוק באספקטים התיירותיים של התוכנית ובדרכים בהן יכולה התיירות לתרום, בהן פיתוח מוצר תיירותי ירוק, השפעות אקולוגיות על התיירות, מיצוי הזדמנויות עסקיות – ירוקות ועוד. בתום ימי הכנס, יקיימו המשתתפים סיורים ברחבי הארץ ויבקרו באתרי תיירות שונים.